30 Nisan 2017 Pazar

YARARLI BİTKİSEL ÇAYLAR - 2

    BROKOLİ ÇAYI: Bu çayı senede 2-3 kez uygulayarak kadınlarda göğüsteki fibro kistlerin ve erkeklerde iyi huylu prostat büyümesinin önüne geçebilirsiniz.( Bendeki kistler ortaya çıktıktan sonra bu çayla 6 ay içinde kistleri % 50 küçülttüm.) Ayrıca kemik erimesini de engelliyor.
   Hazırlanışı : Yarım litre suyu bir kapta kaynatın. İçine 250 gr taze brokoloyi koyup 5-6 dakika haşlayın, ocaktan indirip süzün. Bu suyun yarısını kahvaltıdan diğer yarısını da akşam yemeğinden 15-20 dakika önce için. Her gün taze hazırlayın ve 1-1,5 ay bu çayı her gün için. Lezzetli olmasa da çok yararlı. Brokolinin taze ve yeşil olmasına dikkat edin. Haşlanmış olan brokoliyi de salata olarak tüketebilirsiniz.   Hamileler içmemelidir.

   

   
    PAPATYA ÇAYI: Sakinleştirici, uykusuzluğa iyi gelir, regl dönemlerinde antidepresan yerine geçer.
   Hazırlanışı: 1 su bardağı suyu kaynatın, içine 1 tatlı kaşığı papatyayı atıp kısık ateşte 2-3 dakika kaynatın. Ocaktan indirip süzün. Akşam yatmadan önce için. Her seferinde taze hazırlayın.






   SOĞAN ÇAYI: Miyom ve polikistik overe karşı(adet düzensizliği), menapoza bağlı ateş basması için,  erken menopoza ve  FSH hormonu yüksekliğine karşı, ayrıca üşütmeye bağlı üst solunum yolları enfeksiyonları için.
    Hazırlanışı: 1,5 su bardağı suyu kaynatın, dış kabuğunu soyduğunuz bir adet yemeklik kuru soğanı dörde bölüp suya koyun. 5-6 dakika ağzını kapatıp kaynatın. Süzün ve ılık tüketin. 2 hafta boyunca günde 2 kez aç karnına için. Her seferinde taze hazırlayın.


   
     LAVANTA ÇAYI: Karaciğer yağlanması ve yetmezliğine karşı, romatizma ağrılarına ve uykusuzluğa iyi gelir.
    Hazırlanışı: 1 su bardağı kaynamış suya 1 tatlı kaşığı lavanta koyup kısık ateşte birkaç dakika kaynatın. Ilındıktan sonra süzüp için. Yatmadan önce içerseniz uykusuzluk için iyidir.
    Karaciğer yağlanması için: 14-15 dal maydanoz, 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir çay bardağı suyu blenderde karıştırın. Sabah kahvaltısından 15-20 dakika önce için. Bu maydanoz + limonu suyunu 15 gün sabah için, 1 hafta ara verin, tekrar 15 gün sabah bunu içerken akşam yatmadan önce lavanta çayını içerseniz karaciğer yağlanmasına iyi gelir. Ben bu uygulamayı her yıl sonbaharda mutlaka yaparım. Kış boyunca nezle ve gripten korunduğuma inanıyorum.

   
    HİBİSKUS ÇAYI: İyi huylu kolestrolü yükseltir. Kan şekeri ve tansiyonu dengeler. Damar sertliğine iyi gelir. Zayıflama diyeti uyguluyorsanız, bu çay  tok tutar ve açlık hissini geciktirir. Ancak, guatr ve tiroid hastaları kullanmamalıdır
Hazırlanışı: 1 su bardağı kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı hibiskus koyun ve 5-6 dakika demleyin. Süzdükten sonra ılık tüketin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder