4 Mayıs 2017 Perşembe

''EVREN'İN KATALOGU'' NDAN NELER İSTERDİNİZ?


  
     2011 yılının son günü. Gökyüzü simsiyah, yağmur ince ince yağıyor, hani ahmak ıslatan cinsinden. ‘’Gökyüzü bu kadar bulutluysa hava fazla da soğuk olmaz.’’ diye geçirdi aklından. Camın önündeki kanepede uzanmış  günlüğüne yazarken ara sıra dışarıya göz atıyordu. Dışarıdaki palmiyenin o uzun yaprakları hafifçe kıpırdıyor, ama onun ilersindeki top çam tüm heybetiyle dimdik kıpırtısızdı. ‘’Bu yağmurlardan sonra derenin de suyu da yükselir.’’  Sabah çayını veya kahvesini yudumlarken dereyi, içinde yüzen ördekleri, kıyısına bağlanmış sandalları seyretmesi her zaman içini mutlulukla doldururdu.

       Birkaç ay önce eşinden boşanmıştı.’’ Aşk ölümsüz değilmiş.’’ diye yazdı defterine.  10 yıl hiç bitmeyecekmiş gibi geçen fırtınalı bir aşk yaşıyorsun. Sonraki 10 yıl uyuşukluk dönemi. Üçüncü 10 yıl ise tahammül dönemi. Onunkinin son dönemi biraz daha uzun sürmüştü. ‘’Korkaklık dönemi’’ diyordu bu döneme. Yalnız kalınca başına geleceklerle başa çıkamama korkusu, bir yere tek başına gitme korkusu, maddi sıkıntıya girme korkusu, akrabalar, çevremdekiler ne der korkusu ve daha akla gelmeyen diğer kişisel korkular…

     ‘’ Maddi sıkıntı hariç bütün korkularımı birkaç ayda aşmayı başardım.’’diye not düştü. Aslında maddi sıkıntısının olduğunu da söylemek biraz yalan olurdu. Çünkü şu anda parasal bir sıkıntısı yoktu. Sadece biraz kredi kartı borcu vardı ve  finansal olarak bir ay sonrasını göremiyordu. Bu onun gibi biri için maddi sıkıntı demekti. Çünkü o en az bir yıl sonrasını parasal olarak bilmek isterdi.

     ‘’Çocukluktan kalan yoksunluk hissinden olmalı.’’ Diye geçti aklından. Bir haftalık, bir aylık, bir yıllık, 5 yıllık planlar yapmayı ve o onların doğrultusunda yaşamayı seviyordu. Geçen yıl bir süre amaçsız ve günü birlik yaşamayı denemişti, ama yaşamının bir amacı kalmayınca, bunalıma düştüğünü fark etti. Bu yıl için yeni planlar yapmayı ve onları gerçekleştirmeyi düşünüyordu. Sadece kendini fazla germeyecekti. ‘’Eğer istediklerimi gerçekleştiremezsem, onları bırakır başka planlar yaparım.’’ Yeni söylemi buydu. Madem’’Evren, dileğin benim için emirdir’’diyormuş.

       Bu güne kadar istediği şeyi elde etmek için çok çalışması gerektiğine inanmıştı ve istediği hiçbir şeye sahip olamamıştı. Okuduğu son kitapta ise sadece ‘’Evren’in katalogunu aç, beğen, iste ve al ‘’ diyordu. Bundan sonra o da, Evren’in Katalogu’’ndan isteyip gözünü açıp olmasını bekleyecekti. Artık gerçekleşeceğine inanıyordu. Çünkü bunu çok küçük şeylerde denemişti. Hatta boşanmayı bile dilemiş ve hayal etmişti. Gerçekten de olmuştu. Şimdi çok daha büyük şeyler istiyordu ve olacaklarına inanıyordu.

     ’’Hep olumlu şeyler iste, asla istemiyorum deme! ‘' İşte tek kural buydu. O gece kız kardeşinin evinde yeni yılı karşılayacaklardı. İşte gerçekleşmiş bir hayali de  kardeşlerinin kendisiyle aynı şehirde yaşamasıydı… Şimdi sadece birkaç  sokak ötesinde oturuyorlardı.       ‘’Yeni yılda  neler istiyorum? Öncelikle iç huzuru istiyorum, sonra mükemmel bir sağlık, kendimi mükemmel hissetmek istiyorum. Çoşkulu, neşeli, mutlu, enerji dolu, günün her anında parıldamak , yeni insanlarla tanışmak, yeni arkadaşlar edinmek istiyorum.  Çanakkale boğazı ve Ege denizini gören  büyük bir site içindeki bir villada yaşamak istiyorum. Her ay o evde çocuklarım ve kardeşlerimle 1-2 gün toplanıp zaman geçirmek istiyorum.’’ Diye sıraladı günlüğüne.

        Yıl 2015. Çanakkale boğazının kenarındaki büyük bir arazi üzerinde kurulmuş olan sitedeki dubleks villaların hepsi boğazdan geçecek gemileri görecek şekilde sıralanmıştı. Mine villanın mutfağından büyük terasa açılan kapıdan elindeki kahve tepsisiyle göründüğünde kız kardeşi yerinden kalkıp tepsiyi elinden aldı.

     ‘’Kimler kahve istiyor?’’ Mine’nin kardeşleri, çocukları, terastaki koltuklara gömülmüş, önlerindeki denizin ve arkalarındaki çam ormanlarının tertemiz havasını içlerine çekerken bir yandan da sohbete dalmışlardı. Onlara sevgiyle bakarken en büyük dileğinin de yerine gelmiş olduğunu düşünerek gülümsedi Mine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder