10 Mayıs 2017 Çarşamba

''YENİ DÜNYA'MIZ''

     Özellikle yaz aylarında şehirlerin gece ışıklarından uzak bir yerdeyseniz, kaldırın başınızı biraz gökyüzünü seyredin. Çıplak gözle bile , sayılamayacak kadar çok yıldızın arasından Dünya'mızın uydusu Ay'ı, Venüs ve Mars gezegenlerini rahatlıkla seçebilir ve gecenin ilerleyen saatlerinde onların hareketlerini izleyebilirsiniz.
    Ağustos ayının 12.-13. günlerinde de Dünya'nın yörüngesi, 109/Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının yörüngesi ile kesişir. İşte o günlerde , gece yarısından sonra gökyüzünü seyrediyorsanız  atmosfere giren  göktaşlarının (Kuyruklu yıldızın artıkları) ateş topu halinde düştüğünü görürsünüz. Hani şu ''Yıldız kaydı, bir dilek tut. '' dedikleri şey. Ortalama 100 civarı göktaşı olurmuş. Yani , dileyin dileyebildiğiniz her şeyi.
     Benim gibi Evren'de sadece Dünya'yı değil, diğer gezegen ve oluşumları merak ediyorsanız, size önermek istediğim 2 film var.

     1.si ''Evren'in Ucuna Yolculuk'' Ben ''YouTube' da rastladım. Harika bir belgesel ve geriye doğru zaman yolculuğu. Evren'de bugüne değin uzay araçları ve Hubble Teleskobu ile tespit edilmiş tüm oluşumlar var. Hele bir de bu filmi büyük ekranda izleme olanağınız varsa, çok daha zevkli oluyor. Sadece büyükler değil, tüm çocuklar da bunu mutlaka seyretmeli.

     2. si ''MARS'' 6 bölümlük National Geographic Channel dizisi. Şu anda Mars gezegenine gönderilecek uzay aracı yapımı ve astronotların eğitimi son hız devam ediyor. Onların başına bu yolculukta ve Mars yüzeyinde neler gelebileceğini öngörerek hazırlanan bir senaryo ve çözümleri bulmaya yönelik yarı belgesel bir dizi film.
     Stephen Hawking Dünya'yı 100 yıl içinde  terketmemiz gerektiğini söylediğine göre (Demek ki bir bildiği var.)  ''Yeni Dünya'' mızı tanımak ve çocuklarınıza, torunlarınıza tanıtmak istemez misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder